Easy Elsie

EasyElsie

Meer informatie over Easy Elsie? More information about Easy Elsie?

Informatie Easy Elsie :

Op 29 oktober 1944 maakte dit vliegtuig een noodlanding op deze moerasachtige vlakte, na serieuze schade te hebben opgelopen in de strijd. Het was één van de 37 vliegtuigen die de missie hadden om het Duitse slagschip Tirpitz tot zinken te brengen voor de kust van Noorwegen. De bemanning maakte het er gelukkig levend af en werden verzorgd tot dat deze konden terugkeren naar hun thuisland.

Information Easy Elsie :

On the 29th October of 1944 this plane had to make a emergency landing in this marshy terrain after being seriously damaged in a WWII-battle. It was one of the 37 planes which were on a mission to let the German battleship Tirpitz sink in the coastal waters of Norway. The crew were lucky enough to survive the emergency landing and were taking care of until they could return to their homeland.

Algemene Informatie :

 • Pad is niet toegankelijk voor minder valide mensen.
 • Geen voorzieningen zoals hut, vuurplaats en/of toilet aanwezig.
 • Waterdichte schoenen is aanbevolen.
 • Zomer-uitstapje.

General Information :

 • Trail is not accessible for people with walking disability / wheelchairs.
 • No amenities like huts, fire-pit and/or toilets.
 • Waterproof shoes are recommended.
 • Summer outing.

Echte foto / Real photo :

 

Easy Elsie

Routebeschrijving / Travel Directions :

Vanuit Porjus rij je richting Ålloluokta. Rij 10 km en dan bevind zich een parkeerplaats aan de linkerzijde van de weg. Bord “Lancasterbombaren”. Volg het gemarkeerde pad over loopplanken naar het vliegtuigwrak. Het pad is ongeveer 2 km.

From Porjus you drive towards the direction of Ålloluokta. Drive approx. 10km. You will see a signpost: Lancasterbombaren. Park your car and continue on foot. Follow the well-marked trail for about 2km.

GPS-lokatie parkeerplaats / GPS-location parking : 67.017085, 19.755108

Google Maps :

 

 

4 thoughts on “Easy Elsie

 1. Hé Yvonne,

  Wat leuk… je hebt de site wel heel rigoureus omgebouwd… 😊 Leuk in elkaar gezet.

  Dus volgende keer gaan we die locaties af, neem je een vlaggetje mee en ga je me wat vertellen over de POI’s. Ik mis wel een beetje historie bij de foto’s…of is dit bewust, zodat geïnteresseerden via comments jou gaan bevragen..?

  En waar zijn jouw natuurfoto’s gebleven?

  Van: Y. ten Dam Photography Verzonden: vrijdag 22 september 2017 10:43 Aan: boekee.r@gmail.com Onderwerp: [New post] Easy Elsie

  ytendamphotography posted: ” Routebeschrijving: Vanuit Porjus rij je richting Ålloluokta. Rij 10 km en dan bevind zich een parkeerplaats aan de linkerzijde van de weg. Bord “Lancasterbombaren”. Volg het gemarkeerde pad over loopplanken naar het vliegtuigwrak. Het pad is ongeveer 2″

  Liked by 1 person

  • Zoals je weet wilde ik mijn omgeving gaan promoten en dus is dit de eerste opzet. Ik heb bij sommige foto’s nu wat meer achtergrondinformatie gezet. Maar mensen kunnen natuurlijk altijd contact opnemen! Mijn natuurfoto’s gaan opnieuw de productie in maar dan op deze site als uitzichtpunt. Ik moet alleen wel even de GPS-lokaties opzoeken of even een nieuwe ronde foto’s maken waarbij de lokatie genoteerd wordt haha.

   Liked by 1 person

 2. Lijkt me een leuke bezigheid en nog functioneel ook. Met jouw enthousiasme zal het ook best wel een leuke site/blog gaan worden. Leuk van het blog is dat het mensen ook bij elkaar kan brengen en hen de mogelijkheid biedt om ook onderling ervaringen uit te wisselen. Misschien kunnen snelkoppelingen naar interessante POI’s (zoals bijvoorbeeld musea) nog bijdragen om je site/blog sneller te vinden..? Heb je al een vlaggetje gekocht..? En don’t forget the guide…succes! 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s