Sjnjierák

Sjnjerak

Meer informatie over dit uitzichtpunt ? More information about this viewpoint?

Algemene Informatie :

  • (Halve) Hele dagtocht, 2½ uur enkel.
  • Pad is steenachtig en kan glad/nat zijn.
  • Voorzieningen zoals vuurplaatsen, picknickplaatsen aanwezig. Hut is in het dal tussen twee toppen aanwezig.
  • In de winter bereikbaar per sneeuwscooter, sneeuwschoenen.
  • Top 808 meter hoog en de hoogste is 884 meter hoog.

General Information :

  • (Half) Daytour, 2½ hrs walk one way.
  • Trail is stony and can be slippery/wet.
  • Amenities like fire-pits, picnic area available. Hut is available between two summits.
  • In wintertime summit can be reached by snowmobile, snowshoes.
  • Summit is 808 meter high en the tallest summit is 884 meters high.

Echte foto / Real photo :

Sjnjerak

Routebeschrijving / Travel Directions :

Vanuit Jokkmokk rijd je richting Porjus over de E45. Na ongeveer 6 km sla je linksaf richting Kvikkjokk. Volg deze weg ongeveer 113 km. Net voordat je op het einde bent in het dorp Kvikkjokk, volg je het bordje ‘camping’ of ‘Kvikkjokks Turist Service’. Parkeer bij de camping je voertuig. Vervolg de route te voet. Volg de bordjes: ‘Sjnjerak’. Blijf de weg volgen totdat je op een soort splitsing komt, waarbij je een bospad in het midden ziet. Volg dit bospad. Je krijgt op de weg naar de top drie rustplaatsen. Na de derde en dus laatste rustplaats komt er op een gegeven moment een splitsing. Vaak is de weg rechtdoor afgesloten, maar als dat niet zo is……ga rechtsaf. Vanaf daar krijg je weer een bord richting de top. Vanaf de top heb je een magnifiek uitzicht over Sarek NP, Kvikkjokks deltalandschap en het Tarrakaisemassief.

From Jokkmokk you drive towards Porjus on the E45. After approx. 6km turn left on the intersection. Drive for about 113km. Just before you reach the end of the village Kvikkjokk, follow the sign ‘camping’ or ‘Kvikkjokks Turist Service’. Park your car there. Continue on foot. Follow the signs: ‘Sjnjerak’. Keep on following the road until you reach a crossing. There is a forest trail in the middle. Follow the forest trail. On the way to the summit you will find three resting areas. After the third and last resting area you will see (after a while) a crossing. Often the trail straight ahead is blocked, but when not keep right. From there on you will get a signpost directing you to the summit. When you reach the summit you will get an amazing view over Sarek NP, Kvikkjokks delta landscape and the Tarrakaise mountains.

GPS-lokatie parkeerplaats / GPS-location parking area : 66.953227, 17.726908

Google Maps :

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s